27.4.12

Konsert 9. og 10.mai


Blandakoret Nordaførr inviterer til konsert 9. og 10. mai på Lillescenen på KulturHuset. ”Maribel – lita jente i krigen” handler om krig, men også om håp og solidaritet. Geirr Lystrup har skrevet teksten og de fleste melodiene til konserten om Maribel.

Vi møter ei jente som minnes livet i landsbyen - et sted i verden; Moras glade latter, katta som mjauer, redselen når soldatene kommer, og så tapet å miste bestevennen, filledokka Felicia.

Skolejenta er den eneste overlevende i sin landsby. Hvordan orker hun å leve videre? 

Noen av sangene i Maribel har preg av folkemusikk. De speiler et spekter av følelser. Fortvilelse og smerte, men også lekne tekster og melodier, harselas med diktatoren, så vel som optimisme og håp..

Geirr Lystrup kjenner de fleste som en engasjert forfatter, musiker og visesanger. Han observerer her i landet, men har også reist ut i verden. Inntrykkene da har blitt til lyriske og varme sanger, sanger om mennesker - kanskje ikke minst barn – som han har møtt i Asia, Afrika og Europa.

Mange visealbum og barneplater har det blitt, og Geirr Lystrup er berømmet med en rekke priser, som Prøysenprisen og flere Spelemannpriser. Sangen om Yebo vil være kjent for mange.

Hvordan møter vi Maribel når hun kommer til Tromsø
Det er lenge siden vi hadde krig i Norge, men konserten om Maribel holdes samme uka som vi markerer at det snart er 70 år siden vi ble en fri nasjon etter fem år med krig.

Maribels møte med krigen ligner på det mange opplever i verden i dag. I Tromsø er det mange hundre som har vært ofre for krig og som har kommet hit fra krigsherjede land. Det kan være tung bagasje å ha med seg.

Gir vi disse våre nye innbyggere en utstrakt hånd? Blir de en del av vår hverdag? Ja, skulle nå Maribel komme til Tromsø: Hva trenger hun da? Hva møter henne?

Redd Barna skal nå i mai lansere en kampanje til støtte for barn som er kommet hit som asylsøkere eller flyktninger. Redd Barna er kanskje mest kjent for å hjelpe barn i andre land.
Nå vil organisasjonen engasjere seg enda tydeligere i hvordan barn har det i Norge, også de fra fremmede land, når de først er kommet hit. Møter de mest vanskeligheter eller får de muligheter til å skape seg et nytt og godt liv for seg og sine?

Blandakoret Nordaførr framfører konserten om Maribel sammen med musikerne Bjørnar Løvhaug (gitar), Pål Thorstensen (bass), Jose Oliveros (cello) samt Håkon Skog Erlandsen (saxofon). Solist Elise Varne gir også farge til konserten. Dirigent er Sidsel Aarseth.

Mikis Theodorakis har laget en melodi til Maribel-konserten, med arrangement av A Skøld/P.A. Olsen. De øvrige sangene er arrangert av Jon Fylling og dirigent Sidsel Aarseth.
Plakaten er ved Ellen-Marie Beck.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar